Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szezámmagos sós perec

Hozzávalók

  • 25 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 db tojás (M-es)
  • 6 g szalalkáli
  • 5 dl langyos tej
  • 2 ek tejföl
  • 1 tk só
  • A tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek tej
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • szezámmag (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A tejben a szalalkálit feloldjuk. Liszttel elkeverjük a sót. (Én megszoktam kóstolni, hogy elég sós legyen.) A liszttel elmorzsoljuk a vajat, hozzá adjuk a tojást, a tejfölt, a szalalkálit és összegyúrjuk.
    2. Lisztezett munkalapon fél centiméter vastagra nyújtjuk, perecszaggatóval kiszúrjuk.
    3. Egy nagy tepsit szilikonos sütőpapírral lefedünk, és a pereceket rásorakoztatjuk.
    4. A tojássárgáját a tejjel, a piros paprikával összekeverjük, és a pereceket lekenjük vele, szezámmaggal meghintjük.
    5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A süteményt 8-10 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

    SÓS VENDÉGVÁRÓK >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom. omlós perecek készültek ma a konyhámban. Ajánlom sok szeretettel!

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin