Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szezámmagos sós perec

40 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A tejben a szalalkálit feloldjuk. Liszttel elkeverjük a sót. (Én megszoktam kóstolni, hogy elég sós legyen.) A liszttel elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a szalalkálit és összegyúrjuk.
  2. Lisztezett munkalapon fél centiméter vastagra nyújtjuk, perecszaggatóval kiszúrjuk.
  3. Egy nagy tepsit szilikonos sütőpapírral lefedünk, és a pereceket rásorakoztatjuk.
  4. A tojássárgáját a tejjel, a piros paprikával összekeverjük, és a pereceket lekenjük vele, szezámmaggal meghintjük.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A süteményt 8-10 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Megjegyzés

Nagyon finom. omlós perecek készültek ma a konyhámban. Ajánlom sok szeretettel! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss