Elkészítés: A kevés sóval ízesített langyos lisztet tálba szitálom, majd a lisztbe mélyedést készítek, amibe langyos tejet öntök, belemorzsálom az élesztőt, kevés porcukrot adok hozzá, és megszórom nagyon kevés liszttel. Amikor a kovász megkelt, hozzáadom a tojások sárgáját, a kb. 1 dl langyos tejben felolvasztott margarint, és jól összedolgozom /a narancslé és rum elhagyható/, adok hozzá még 1-2 evőkanál napraforgóolajat, és ha szükséges, még langyos tejet. Jól kidolgozom, megkelesztem.
Ha legalább kétszeresére megkelt, kb. 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtom, kiszaggatom, és újból kelesztem.
Bő, de nem túl forró olajban sütöm ki. Narancsdzsemmel, porcukorral kínálom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre