Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szalagos fánkocska

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Langyos tejtben az élesztőt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, ráöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojássárgákat, sót, az olvaszott margarint, a cukrot. Fakanállal összekeverjük nagyjából, utána kiborítjuk, és sima tésztává dolgozzuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Kinyújtjuk ujjnyi vastagra, kiszaggatjuk. 10-15 percet pihenni hagyjuk. Az ujjunkat nyomjuk bele a fánk közepébe, mélyedést készítve.

Közepes forróságú olajba helyezve a fánk lyukas fele legyen alul, és tegyünk rá fedőt, kb. 1 perc után vegyük le a fedőt, fordítsuk meg a fánkokat, és 0,5-1 perc alatt hagyjuk aranybarnára sülni. Szalvétán csepegtessük le az olajat.

Megjegyzés

Porcukor, lekvár...
- cintyo

Ezek is érdekelhetnek

Friss