Részletes receptkereső »
  •  
  •  
  •  
  •  


RECEPT

« vissza

Szalagos fánk

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szalagos fánk

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 887
  • Elküldve: 166

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 pohárka rum
  • 50 dkg liszt

Elkészítés:

3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtódeszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, ruhával letakarva 30 percig kelesztjük. (Ha tovább keleszjük, nem baj). A fánkot középforró olajban egyenletes tűzön sütjük. (Fritőzben is lehet.) A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki, és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Megjegyzés:

Nagyon finom!

A receptet Salánki Gáborné, a fotót Dettyx küldte. Köszönjük!



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 8 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2015. február 26. (csütörtök) 08:25
    Lehetséges, hogy este megcsinálom a tésztát, be takaró alá és holnap kb. 11:00 - 12:00 körül kezdek a szaggatáshoz / sütéshez? Eltelhet ennyi idő kelesztéssel? Köszönöm
Receptválogatás
Tojásos finomságok
A termékenység és az új élet szimbóluma, húsvétkor bőven jut belőle az asztalra. A hímes tojás mellett az alábbi receptekhez használjuk!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Medvehagymás-sajtos spenótsaláta Medvehagymás-sajtos spenótsaláta
Berzselt húsvéti tojás Berzselt húsvéti tojás
Legényhódító süti Legényhódító süti
Csokoládés szívkeksz Csokoládés szívkeksz
Medvehagyma-pesto Medvehagyma-pesto
Egyszerű, de nagyszerű zöldségleves Egyszerű, de nagyszerű zöldségleves
Sajtos csiga (élesztő nélkül) Sajtos csiga (élesztő nélkül)
Árpagyöngy-rizottó sült kelbimbóval Árpagyöngy-rizottó sült kelbimbóval
Halas tortilla-szendvics Halas tortilla-szendvics
Márványos pudingos süti Márványos pudingos süti
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 12 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124019_sultkrumpli-110.jpg A tökéletes sült krumpli - Jamie Oliver szerint

A sült krumpli az egyik legegyszerűbb étel, mégis rengeteg módon készíthető. Megmutatjuk Jamie Oliver kedvencét, ami tényleg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124001_aprilisi-110.jpg Áprilisi gasztroprogramok

Az áprilisi húsvétnak köszönhetően a hó eleji fesztiválok szinte kivétel nélkül a húsvéti ünnepkörre koncentrálnak. A hónap többi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124017_lazar-chef-110.jpg Húsvéti jótékonysági gasztro-show Lázár Cheffel

Április 4-én szombaton, a Lázár Chef által megálmodott húsvéti reform menüket kóstolhatják meg az érdeklődök.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/124000/124008_sult-hagyma-110.jpg Ropogós és fűszeres sült hagyma

Ha szeretitek a sült hagymát, ezt a nagyon mutatós finomságot érdemes kipróbálni. Buliban is nagy sikert arathatunk vele jóféle…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123993_turbolya-110.jpg Turbolya, a zamatos zöldfűszer

A legtöbb gyógynövénnyel ellentétben a turbolya ízével nyűgözte le az emberiséget, s nem a benne rejlő gyógyító hatásnak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123974_tesztasalata-110.jpg Frissítő tésztasaláta

A tésztasaláta remek dolog, épp annyira lehet igazi sztár az ünnepi asztalokon, mint társasági összejöveteleken vagy épp egyszerű…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123992_palacsinta-art-110.jpg Palacsinta-cukiságok

Egészen elképesztő cukiságok készülhetnek palacsintatésztából. Csak egy kis kézügyesség és némi gyakorlat kell hozzá!

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept