A lisztre ráöntjük a langyos tejben felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a sót és a tojások sárgáját, és egy fakanállal összekeverjük, majd a lisztezett asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz. Letakarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, a fánkok közepébe ujjunkkal lyukat nyomunk, és letakarva pihentetjük kb. 1/4 órán keresztül.
Nagyobb, fedeles lábosban olajat melegítünk, és a fánkokat a lyukas felével lefelé tesszük bele, először fedő alatt sütjük 1-2 percig, majd a másik oldalukra fordítva fedő nélkül világosra sütjük.
A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk. Porcukorral meghintve kínáljuk, lekvárt adunk mellé.