Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalagos fánk

default user icon
Farsangi szalagos fánkok - megérdemlik a fesztivált!

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 3 dkg élesztő
  • 3,5 dl tej
  • 50 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 5-8 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • A sütéshez:
  • 3 dl olaj
  • A tálaláshoz:
  • baracklekvár
  • porcukor

Elkészítés

    1. Az élesztőből és egy csészényi tejből kovászt készítünk, a lisztet elmorzsoljuk a puha vajjal, majd a kovásszal és a többi hozzávalóval bedagasztjuk. Jól kidolgozzuk, és kb. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
    2. Deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és lisztezett formával kerek fánkokat szaggatunk. Még 20-30 percet pihentetjük (lehetőség szerint meleg helyen, ne kapjon huzatot).
    3. Forró, bő olajban - az egyik felét - fedő alatt aranybarnára sütjük, majd a másik felét fedő nélkül sütjük meg. Baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.

      Még több habkönnyű farsangi fánk >>> 

      Csöröge és túró: a legjobb fánk receptek >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin