Keress receptre vagy hozzávalóra

Szalagos fánk egyszerűen

Hozzávalók

  • 2 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojássárgája
  • 3 cl rum
  • 5 dkg vaj
  • csipet só
  • A sütéshez:
  • 5 dl étolaj

Elkészítés

    1. Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk.
    2. A tojás sárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, rumot és jól kidolgozzuk. Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, beleszórjuk a lisztet majd összedolgozzuk a kovásszal és langyos helyen kelesztjük.
    3. Ha megkelt a tészta lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánk szaggatóval kiszúrjuk, és letakarva újra kelesztjük.
    4. Lábasban étolajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.

    KLASSZIKUS SZALAGOS FÁNK >>> 

Megjegyzés

Vigyázzunk,hogy lassú tűznél és ne forró olajban süssük, mert a fánk belseje nem sül át. Papírtörlőre szedjük. Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin