Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szalagos fánk Edit módra

Hozzávalók

  • 70 dkg finomliszt
  • 5 ek porcukor
  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 7 dkg vaj
  • 1/2 dl rum
  • 4-4,5 dl tej
  • 3,5 dkg friss élesztő
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 1 db narancs héja reszelve
  • A tálaláshoz:
  • lekvár

Elkészítés

    1. Az élesztőt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert 4 dl langyos tej ben. A tálba tesszük a többi hozzávalót is, és lágy tésztát dagasztunk belőle. Dagasztás közben figyeljük a tésztát, ha kell, még adhatunk hozzá kevés tej et. Letakarva duplájára kelesztjük, nagyjából 40 perc alatt.
    2. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és másfél ujjnyi vastagra nyújtjuk. 6,5 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a fánkokat belőle. A maradékot összegyúrjuk, nyújtjuk és kiszaggatjuk, körülbelül 30 db fánk lesz belőle. Letakarva pihentetjük fél órán keresztül őket.
    3. Nagyobb, fedeles lábosban olajat melegítünk, legalább kétujjnyi magasan legyen benne. Kis lángon sütjük a fánkokat, mert különben nagyon hamar megég kívül, belül pedig nyers marad. Sütés előtt a fánkok közepét benyomjuk az ujjunkkal, és a lyukkal lefelé tesszük az olajba őket. Fedő alatt sütjük nagyjából 1,5 percig, majd a másik oldalukra fordítva, fedő nélkül is ennyi ideig.
    4. A kisült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajt leitassuk róluk. Porcukorral meghintve, frissen tálaljuk, lekvárt adunk mellé.

      ÍGY SÜSS TÖKÉLETES FARSANGI FÁNKOT! >>> 

      FARSANGI, CSÖRÖGE, KÉPVISELŐ ÉS TÚRÓ - ISTENI FÁNKOK, MINDEN MENNYISÉGBEN! >>> 

      NEM VAGY ÉDESSZÁJÚ? NEKED IS JÁR A FÁNK - ÍME 3+1 SÓS VARIÁCIÓ! >>> 

Megjegyzés

Nem csak farsangra ajánlott.Bármikor elkészíthető.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin