Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szakállas sajtos pogácsa

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg margarin
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1,5 kávéskanál só
  • A kenéshez:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • reszelt sajt
  • A sajtkrémhez:
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 2 kávéskanál liszt
  • késhegynyi pirospaprika
  • 1 mokkáskanál só
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg vaj
  • A forgatáshoz:
  • 10-15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint, kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

    Lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 mm vastagságúra, kisebb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki, a leeső tésztát gyúrjuk össze, nyújtsuk ki, szúrjuk ki. Helyezzük a tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tejföllel összekevert tojássárgával, szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten süssük szép aranyszínűre.

    A sajtkrémhez a tejfölt keverjük simára a tojássárgával, a sóval, a pirospaprikával és a liszttel, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett főzzük sűrűre, majd hűtsük ki. Amikor a massza teljesen kihűlt, adjuk hozzá először a vajat, majd a reszelt sajtot, és robotgéppel keverjük simára.

    A teljesen kihűlt tésztakorongokat ragasszuk össze a sajtkrémmel, majd forgassuk bele a reszelt sajtba.

    Az elkészült pogácsákat azonnal kínálhatjuk, de 1-2 napig hűvös, száraz helyen tárolhatjuk is tálalásig.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin