Elkészítése: A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, és letakarva 1 órát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a krémet. Ehhez a tejet a liszttel simára keverjük, majd lassú tűznél, állandóan kevergetve sűrű mártássá főzzük, és lehúzzuk a tűzről. Amíg még forró a reszelt sajtot és a vajat belekeverjük, megsózzuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután a tésztát liszttel behintett gyúrólapon vékonyra kinyújtjuk, és apró pogácsákat szaggatunk belőle. Sütőlemezre helyezzük őket, és megkenjük a tojássárgájával. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük, majd rácsra téve kihűtjük. A krémmel 2-2 lapot összeragasztunk, az oldalukat is megkenjük, majd a reszelt sajtban meghempergetjük. A tölteléket pikánsabbá tehetjük, ha szerecsendióval, őrölt tehet borssal, vagy morzsolt rozmaringgal ízesítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre