Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szaftos svéd húsgolyó tésztával

default user icon

Hozzávalók

  • 45 dkg marhahús (darált)
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1/2 fej hagyma
  • 1 db tojás
  • 1/2 ek só (a húsgolyóba)
  • 1/2 ek bors (a húsgolyóba)
  • 2 ek olaj
  • 2 bögre marha alaplé
  • 2 bögre tej
  • 1/2 ek só (a szószba)
  • 1/2 ek bors (a szószba)
  • 1 ek Worcestershire-szósz
  • 40 dkg tészta
  • 11 dkg parmezán (reszelt)

Elkészítés

    1. Egy tálba belerakjuk a húst, a kenyérmorzsát, az apróra vágott hagymát, a tojást, a sót és a borsot. Egy villa segítségével alaposan összedolgozzunk, majd a kezünkkel apró gobócokat formázunk.
    2. Egy lábasban olajat hevítünk. Belerakjuk a húsgolyókat, egy perc sütés után megforgatjuk őket. Mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Az edénybe öntjük az alaplét, és a tejet. Sózzuk, borsozzuk,Worcestershire-szószt adunk hozzá. Fakanállal összekeverjük és megvárjuk, amíg forrni kezd. Ekkor rakjuk bele a tésztát.
    3. Folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik és a tészta megpuhul (kb 7 perc). Reszelt parmezánt adunk hozzá. Melegen tálaljuk.

     OMLÓS RESZELT TÚRÓS 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin