Keress receptre vagy hozzávalóra

Szaftos húsgombócok spagettivel

default user icon

Hozzávalók

  • 40 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • köménymag
  • 1 db száraz zsömle
  • 1 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk pirospaprika
  • 3 evőkanál tejföl
  • 50 dkg spagetti

Elkészítés

    1. A darált húst összedolgozzuk a fokhagymával, a fűszerekkel, az áztatott és kinyomkodott zsemlével, a liszttel és a tojással. Közepes nagyságú gombócokat formázunk lisztes kézzel, majd pihentetjük.
    2. A zsíron (olajjal is lehet, de nem olyan ízletes) megpirítjuk a vöröshagymát, kávéskanálnyi pirospaprikával színezzük, sózzuk, és körülbelül 2 dl vízzel fedő alatt főzzük a pörköltalapot, majd beletesszük a húsgombócokat, és lefedve főzzük, egyszer megforgatjuk.
    3. Amikor megfőttek a gombócok, hozzáadjuk a tejfölt, átforraljuk és tálalhatjuk.
    4. A spagettit a csomagoláson található előírások szerint sós vízben kifőzzük majd leszűrjük.

    HÚSGOMBÓCOS SPAGETTI (AHOGY A KERESZTAPÁBAN FŐZIK) >>> 

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin