Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szaftos húsgombócok spagettivel

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A darált húst összedolgozzuk a fokhagymával, a fűszerekkel, az áztatott és kinyomkodott zsemlével, a liszttel és a tojással. Közepes nagyságú gombócokat formázunk lisztes kézzel, majd pihentetjük.
  2. A zsíron (olajjal is lehet, de nem olyan ízletes) megpirítjuk a vöröshagymát, kávéskanálnyi pirospaprikával színezzük, sózzuk, és körülbelül 2 dl vízzel fedő alatt főzzük a pörköltalapot, majd beletesszük a húsgombócokat, és lefedve főzzük, egyszer megforgatjuk.
  3. Amikor megfőttek a gombócok, hozzáadjuk a tejfölt, átforraljuk és tálalhatjuk.
  4. A spagettit a csomagoláson található előírások szerint sós vízben kifőzzük majd leszűrjük. 

 

Megjegyzés

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss