Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szaftos csirkemáj zellerpürével

Hozzávalók

  • 2 db vöröshagyma
  • 50 dkg csirkemáj
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek olaj
  • őrölt fehér bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk majoránna
  • 1 kk kakukkfű
  • 2 csipet őrölt szerecsendió
  • 1,5 dl fehérbor
  • A zellerpüréhez:
  • 1 db nagy zeller (v. két kisebb)
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

    1. A vöröshagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra. A csirkemájat megmegmossuk, majd alaposan lecsepegtetjük.
    2. Egy serpenyőbe felhevítjük a vajat és az olaj at, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és elkezdjük párolni. Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerekkel, majd alaposan össze. Ezután pároljuk pár percig, majd felöntjük fel a borral, résnyire lefedjük a serpenyőt, és főzzük 10-15 percig, hogy a máj átsüljön, és a szaftja kissé besűrűsödjön. (arra figyeljünk, nehogy túl sokáig süssük, mert a máj megkeményedik) Az elkészült májat tálalásig melegen tartjuk.
    3. A zellert megpucoljuk, majd kisebb kockákra felvágjuk. Ezután felöntjük fel annyi enyhén sós vízzel hogy ellepje, majd puhára főzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük. A leszűrt zellerhez hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd simára, habosra keverjük.

    SZUPERSZAFTOS ÉS VAJPUHA RESZTELT CSIRKEMÁJ >>> 

    KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zellerpürét, helyezzük rá a csirkemájat, locsoljuk meg a szafttal, majd úgy kínáljuk.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek