Elkészítés: A káposzta torzsáját kivágjuk, és egészben feltesszük abálni, de miközben fő, a leveleit folyamatosan leszedegetjük, és kitesszük hűlni. Kb. 2-3 percet kell a leveleknek abálódni.
A leveleket az erektől megfosztjuk, és 3-4 fele daraboljuk.
A töltelékhez a húst, a rizst, a zúzott fokhagymát, a borsot, a sót és fél doboz pürét összedolgozunk. A levelekt megtöltjük, körkörösen tesszük az edénybe.
A püréket vízzel elkeverjük, és így öntjük fel a káposztát. Ha marad káposztalevél, akkor csíkokra vágva a tetejére tesszük.
Forrástól számított kb. 1,5-2 órát főzzük kis lángon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre