Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szabolcsi töltött káposzta IV.

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A káposzta torzsáját kivágjuk, és egészben feltesszük abálni, de miközben fő, a leveleit folyamatosan leszedegetjük, és kitesszük hűlni. Kb. 2-3 percet kell a leveleknek abálódni.

A leveleket az erektől megfosztjuk, és 3-4 fele daraboljuk.

A töltelékhez a húst, a rizst, a zúzott fokhagymát, a borsot, a sót és fél doboz pürét összedolgozunk. A levelekt megtöltjük, körkörösen tesszük az edénybe.

A püréket vízzel elkeverjük, és így öntjük fel a káposztát. Ha marad káposztalevél, akkor csíkokra vágva a tetejére tesszük.

Forrástól számított kb. 1,5-2 órát főzzük kis lángon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss