Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük, és alaposan kikeverjük. Kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük.
A krémhez kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojások sárgáját. A maradék tejet a cukorral és a kikapart vaníliarúd belsejével felforraljuk, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a keményítős keveréket, hagyjuk besűrűsödni. Kicsit szilárdabb krémet kapunk, mint általában, de így jó, mert a tejszín majd lazít rajta. Felverjük habnak a tejszínt, és óvatosan hozzáadjuk a krémhez.
Az almatöltelékhez a reszelt almát a cukorral, a citrom levével és a fahéjjal vajon megpároljuk, kihűtjük.
Már csak a betöltés van hátra. A mákos piskótát vízszintesen 5 lapra vágjuk, és a töltelékeket váltva a tortát megtöltjük. A sorrend: tészta-krém-tészta-alma-tészta-krém-tészta-alma-krém-tészta-burkolás. A torta oldalát kb. a feléig felszórjuk mákkal, és a cikkekre vágott almával díszítjük.