Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szabógallér leves

MME MME
60 perc
mester
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: 1 tojással, liszttel, pici sóval tésztát gyúrunk, ne legyen kemény, mert vékonyra kell nyújtani. A kinyújtott tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.

1 darab kivételével a sárgarépát és a fehérrépát apró kockára vágjuk, zsíron vagy olajon megdinszteljük, felöntjük vízzel (kb. 3 liter), ízesítjük a leveskockával, borssal, sóval.

A megmaradt 1 db sárgarépát és 1 fej hagymát apró reszelőn lereszeljük, 3 kanál búzadarát olajban vagy zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, hagymát, kis pirospaprikát, levesszük a tűzről, ezzel töltjük meg a kinyújtott tésztát, melyet 3 részre osztottunk.

A tölteléket elosztjuk a 3 tésztán, elegyengetjük, felcsavarjuk. Fakanál nyelével 2-3 cm-es darabokra osztjuk, késsel elvágjuk, hogy külön darabkákat kapjunk.

A közben megfőtt levesbe belefőzzük a kis gallérokat. Nem baj, ha kicsit megnyílnak, jó színt adnak a levesnek.

A petrezselyemzöldet apróra vágva belefőzzük a levesbe.

Megjegyzés

Erdélyben a búzadarát ordával is helyettesítik. Bízom benne, hogy jó magyar szokás szerint még más tölteléket is ki tudunk találni ennek a levesnek.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss