Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szabadkai szelet

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A finomlisztet keverőtálba szitáljuk, a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőport, a porcukrot, a tojásságákat, valamint a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.

A diós omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy beleférjen egy 22-24 centis átmérőjű, kerek kapcsos tortaformába, majd kézzel beleigazítjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk és kihűtjük.

Végül megkenjük a málnalekvárral, meglocsoljuk a vízgőzfürdő fölött felolvasztott étcsokoládéval, és hűtőbe téve megdermesztjük. Éles késsel cikkekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

A vízgőzfürdő fölött történő olvasztás annyit jelent, hogy a csokoládét tálkába apróra tördeljük, majd forró vízzel töltött fazékra ültetjük, és lassú tűzön felolvasztjuk benne a csokoládét. Így biztosan nem ég le a csoki, ez a csokiolvasztás legkiméletesebb módja.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss