Elkészítés: A finomlisztet keverőtálba szitáljuk, a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőport, a porcukrot, a tojásságákat, valamint a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrjuk. Lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.
A diós omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy beleférjen egy 22-24 centis átmérőjű, kerek kapcsos tortaformába, majd kézzel beleigazítjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk és kihűtjük.
Végül megkenjük a málnalekvárral, meglocsoljuk a vízgőzfürdő fölött felolvasztott étcsokoládéval, és hűtőbe téve megdermesztjük. Éles késsel cikkekre vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre