Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Svédgomba saláta

4 3.7/5
45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A gombát megpucoljuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, a centis darabokra vágott paprika és paradicsom társaságában, lassú tűzön kevergetjük, majd mehetnek bele a fűszerek is.

Ha a gomba a levét elpárologta, ráöntjük a bort, ezzel tovább főzzük, pároljuk, majd a passzírozott paradicsompürét is belekeverjük. Addig főzzük, míg kellően sűrű nem lesz.

Megjegyzés

Ne használjunk sűrített paradicsomkonzervet és gombakonzervet sem, mert a friss gyengédebb, finomabb ízt ad.
- ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss