Svédgomba saláta

default user icon
4 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csiperkegomba
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3,5 dl passzírozott paradicsompüré (jó minőségű)
  • 2 dl muskotály félédes bor
  • 1 csokor metélőpetrezselyem
  • 1 babérlevél
  • 1 friss paradicsom
  • 1/2 zöldpaprika
  • cukor
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A gombát megpucoljuk és 1 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon dinszteljük, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, a centis darabokra vágott paprika és paradicsom társaságában, lassú tűzön kevergetjük, majd mehetnek bele a fűszerek is.

    Ha a gomba a levét elpárologta, ráöntjük a bort, ezzel tovább főzzük, pároljuk, majd a passzírozott paradicsompürét is belekeverjük. Addig főzzük, míg kellően sűrű nem lesz.

Megjegyzés

Ne használjunk sűrített paradicsomkonzervet és gombakonzervet sem, mert a friss gyengédebb, finomabb ízt ad.

Ékes Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Álmos Éva 3 évvel ezelőtt
Nagyszerű recept, eddig másként készítettem, az is jó volt, de ez igazán különleges. Pont volt az ajánlott bor itthon, friss bazsalikom is, a gombát pedig frissen ma reggel szedtem a réten, szóval remek lett. Köszi !
Fülöp Sándor 4 évvel ezelőtt
Szia Andi! Tökéletes :)! Üdv Nani.
Kaló Péter 5 évvel ezelőtt
Szia Andi Most készítettem el harmadjára a recepted alapján a svéd gomba salátát. Először csak fél kiló gombából, majd egy kilóból most már 2 kiló gombából kellet hogy nekem is jusson belőle. A recept egyszerűen zseniális. Köszönjük!!!!!!
Habliliom 6 évvel ezelőtt
Kedves Andi, de jó, hogy elküldted ezt a remek receptet, olyan nagyon rég nem került terítékre ez a finomság, hogy hamarosan el is készítem! :) Köszönöm!

Hasonló Receptek