Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Svéd répatorta

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 8 dl cukor
  • 8 dl liszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 4 teáskanál fahéj
  • 1 kg pucolt, lereszelt sárgarépa
  • A mázhoz:
  • 25 dkg krém sajt
  • 10 dkg porcukor
  • 3 mokkáskanál vaníliás cukor (lehet egy csomag is)

Elkészítés

    Elkészítés: Szétválasztom a tojásokat, kemény habbá verem a fehérjéket a cukorral, majd hozzákeverem, a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat, a tojássárgáját és a sárgarépát.

    Sütőpapírral kibélelt jókora tepsibe (50 X 30) öntöm a tésztát. 175 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütöm. Nem nyitogatom a sütőajtót, és a végén benne is hagyom kihűlni. (Akkor jó, amikor már nem ragad a hústűre!)

    A máz hozzávalóit robotgéppel jól összekeverem, és a sütemény tetejére kenjük.

    Ezután alufóliával lazán lezárjuk és egy teljes estére a hűtőbe tesszük (vagy ha nincs meleg, az erkélyre rakjuk).

    5x5 cm-es darabokra felvágva tálaljuk!
    Nagyon finom és laktató! Jó étvágyat!

Megjegyzés

A recept svéd, és ők dl-ben számolnak. Ha nincs dl-poharatok, akkor egy 2 dl-es vizespohár felét vegyétek.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin