Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Svéd répatorta sajtkrémmel

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 8 dl cukor
  • 8 dl liszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 4 teáskanál fahéj
  • 1 kg pucolt, lereszelt sárgarépa
  • 20 dkg vaj
  • A mázhoz:
  • 25 dkg krém sajt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 mokkáskanál vaníliás cukor
  • esetleg kókuszreszelék a tetejére

Elkészítés

Elkészítés: Szétválasztom a tojásokat. Kemény habbá verem a fehérjéket, majd hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet, a fahéjat, a cukorral és a vajjal kikevert tojássárgáját és a sárgarépát. Egy sütőpapírral kibélelt jókora tepsibe (50 X 30) öntöm a tésztát.

175 fokra előmelegített sütőben, 40-50 perc alatt megsütöm. Nem nyitogatom a sütőajtót, és a végén benne is hagyom kihűlni. (Akkor jó, amikor már nem ragad a hústűre.)

A mázhoz a hozzávalókat robotgéppel jól összekeverem, és a kihűlt sütemény tetejére vastagon felkenem.

5x5 cm-es darabokra felvágva tálalom.

Megjegyzés

Mivel a recept svéd, és ők dl-ben számolnak, én is így adtam meg a mennyiségeket. Ha nincs dl-es poharad, akkor egy 2 dl-es vizespohár felét vegyed. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss