A bébicéklát héjában, sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk és ugyancsak lereszeljük. A szikkadt zsemlét hideg vízbe áztatjuk, a vizet kinyomkodjuk, majd összegyúrjuk a kétféle darált hússal, a reszelt hagymával és céklával, a tojással, az apróra vágott kapribogyóval és petrezselyemmel. Sóval, fehér borssal fűszerezzük, majd a masszából ujjnyi vastag kolbászkákat gyúrunk. Megforrósított vajon hirtelen, körös-körül megpirítjuk, majd a tüzet mérsékelve, megsütjük. A felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Vajas burgonyával és friss salátával körítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre