Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Svéd húsgolyó barnamártással

default user icon

Hozzávalók

  • A gombóchoz:
  • 50 dkg darált marhahús
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár
  • 1 tk só
  • 1/2 tk szerecsendió
  • 1 késhegynyi bors
  • A szószhoz:
  • 8 dkg vaj
  • 4 dl húsleves
  • 2,5 dl tejszín
  • 3 ek liszt

Elkészítés

    1. A darált húst összekeverjük a zsemlemorzsával, az aprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a habtejszínnel és a tojással, majd mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és összedolgozzuk.
    2. A masszából nedves kézzel húsgolyókat formázunk. A vajat felolvasztjuk, belerakjuk a húsgombócokat, és többször átforgatva körbepirítjuk. 
    3. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, és folyamatos kevergetve hozzáadjuk a lisztet. Amikor pirul, felöntjük a húsleves alaplével, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd gyenge tűzön öt percig főzzük. Amikor lész, a pirított húsgombócokat beleforgatjuk, tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk.

      SVÉD KONYHA - A HÚSGOLYÓN IS TÚL >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin