Megjegyzés
Sziasztok. Most egy svéd különlegességet fogok megosztani veletek. Hidegtáltorta. Ennek a tortának van egy kis sztorija. Volt szerencsém személyesen meg kóstolni a svéd konyhát, mivel ott dolgoztam. Ezt a tortát is ott ismertem meg, méghozzá úgy, hogy ahol dolgoztam, a svéd villanyszerelők miatt túlóráznunk kellet, igaz nem sokat, de volt egy hibájuk, és ezt korrigálni kellet. Emiatt másnap a svéd villanyszerelők főnöke hozott nekünk egy hidegtál tortát, szép gesztus volt tőle. Amikor megláttam a tortát, az állam leesett, mondtam is a srácoknak, hazamegyek, és ezt megcsinálom a családnak, így is történt, el volt ájulva mindenki, főleg az anyukám, azt mondta, lassan leckét kell vennie tőlem, olyan finomságokkal halmozom el. Nos, eredetileg a svédek rákpástétomot használtak a tortához, de mivel nálunk nem nagyon lehet kapni, és ha lehet is, akkor aranyárban mérik, így maradt a sima halpástétom, amit én csináltam házilag. Ahhoz, hogy jó gazdag legyen e torta, én belevittem a szeletek közé franciasalátát is. - Haidel