Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Svéd fahéjas csiga (Kanelbulle)

Hozzávalók

  • 15 db zöld kardamom (bioboltból)
  • 2,2 dl tej
  • 50 dkg liszt (BL-55) + a nyújtáshoz
  • 2 dkg friss élesztő (1/2 kocka)
  • 1 db tojás
  • 12 dkg vaj (puha)
  • 12 dkg cukor
  • 2 tk reszelt citromhéj
  • 2 tk őrölt fahéj
  • 5 dkg fehér szórócukor

Elkészítés

    1. A kardamomot mozsárban finomra szétnyomkodjuk. A tejet a kardámommal együtt meglangyosítjuk. A lisztet keverőtálba szitáljuk, és a halom közepébe mélyedést vájunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a tejet, majd némi lisztet húzunk rá a kráter széléről, és elkeverjük. Letakarva, meleg helyen kelesztjük 15 percig.
    2. A tojásokat felhabosítjuk, és 2 ek kivételével a felfutott élesztőre öntjük. Hozzáadunk 8 dkg vajat és 6 dkg cukrot a citromhéjjal együtt, majd robotgép gyúrópálcájával összeforgatjuk. Ezután kézzel simára gyúrjuk, és letakarva, meleg helyen kelesztjük 30 percig.
    3. Az átgyúrt tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk. A maradék 4 dkg vajat felolvasztjuk, és a tésztára kenjük. A maradék 6 dkg cukrot elvegyítjük a fahéjjal, és egyenletesen a tésztára szórjuk. A lapot az egyik hosszanti oldalától fogva feltekerjük, majd 18 szeletre vágjuk. A csigákat két, sütőpapírral leterített tepsibe helyezzük, és meleg helyen további 20 percig kelesztjük.
    4. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A megkelt csigákat megkenjük a félretett 2 ek tojással, megszórjuk jégcukorral, és az előmelegített sütő középső részében aranybarnára sütjük tepsinként 10-12 perc alatt.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek