Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Svájci sajtos burgonya

MME MME
3.8/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg burgonya
  • 25 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál kakukkfű
  • valamilyen lángolt vagy gyulai kolbász /vegetáriánusok elhagyhatják/
  • 2 kiskanál egész kömény
  • pici őrölt szerecsendió

Elkészítés

Elkészítés: A krumplit héjában sós és a köménymagos vízben megfőzzük. A tepsit - amiben sütni fogjuk - jól kivajazzuk, az aljára szórjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet. Amikor a krumpli megfőtt, meghámozzuk és felkarikázzuk, majd egy sort teszünk a tepsibe. Aztán elszórtan jön a karikára vágott kolbász, majd ráhintjük a sajt 2/3-ad részét. Aztán a megmaradt krumpli következik, a kolbász, és a végén a megmaradt sajt. A tejszínt és a tejfölt összekeverjük, egy pici szerecsendióval ízesítjük, ezzel befedjük az egészet, és betesszük a sütőbe kb. 30 percre. Akkor van kész, ha a teteje kicsit pirosodik, mint a rakott dolgoknál.

Megjegyzés

Szerintem nagyon finom. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss