Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Svájci mousse au chocolat

MME MME
3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét felolvasztjuk, majd még melegen hozzákeverjük a kis kockákra vágott vajat, majd a tejföllel jó alaposan elkeverjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. Harmadát az olvasztott csokis masszához keverjük, majd ezt óvatosan hozzákeverjük a maradék fehérjehabhoz. Formákba öntjük, majd lefedve két órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

A recept nem a sajátom, egy svájci csokoládés könyvből vettem. Meglepiként a gyerekeknek izgalmas lehet, ha valami ropogós ennivalót rejtünk az edénykékbe, vagy csokidarabokat. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss