Elkészítés: A karajszeleteket az elkészítés előtt 4-5 nappal fokhagymás, sós pácban érleljük. Az elkészítés előtt a karajszeleteket kissé kiáztatjuk, kb. 2-3 órát hagyjuk állni hideg vízben. Ezután a karajt és a kolbászt együtt főzzük, amíg a hús omlós lesz. A húst és a kolbászt kivesszük a főzőléből. A lehetőleg frissen reszelt tormát és a tepertőt valamint egy evőkanál cukrot egy tálba tesszük, és a főzőlével - persze nem az egésszel - leöntjük. Így tálaljuk. Kenyeret, mustárt adunk hozzá. Ha marad a húsból és a kolbászból, másnap sütve tálaljuk. Nagyon laktató és egyáltalán nem diétás.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre