Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-fahéjas palacsinta

30 perc
egyszerű
olcsó
6 adag

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat felverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Belekeverjük a rum aromát, a piros ételfestéket és a szódavizet, majd  habosra verjük.
  2. A lisztet összekeverjük a vaníliás cukorral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. Végül a száraz és a nedves hozzávalókat csomómentesre keverjük, majd 10 percig állni hagyjuk.
  3. Az almát meghámozzuk és apróra vágjuk, majd hozzákeverjük a tésztához. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük.
  4. A kihűlt palacsintákra ízlés szerint tejszínhabot nyomunk, megszórjuk fahéjjal és porcukorral, végül kis szelet almát rakunk rá. 

 MÉG TÖBB ALMÁS RECEPT >>> 

Megjegyzés

Még csak 11 éves vagyok, de szombatonként mindig ezt csinálom a családnak :) - Botlik Regina

Ezek is érdekelhetnek

Friss