Elkészítés: A tésztához a lisztet a vajjal és a sóval gyorsan összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Lefóliázva 1-2 órára hűtőbe tesszük pihenni.
A lecsós raguhoz a forró olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az 1x1 centis kockákra vágott csirkemellet, és fehéredésig sütjük. Ekkor rászórjuk a félkarikákra szeletelt sárgarépát, zöldpaprikát, paradicsomot, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, meglocsoljuk fél deci vízzel, és közepes tűzön kb. 10 perc alatt félpuhára pároljuk. 4 egyforma egyadagos jénai, porcelán vagy kerámia tálba szedjük.
Az omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 4 akkora kört vágunk belőle, hogy a formák átmérőjénél 1-2 centivel nagyobb legyen. Az edények keskeny szélét bekenjük felvert tojással, ráfektetjük a tésztalapokat, a szélénél körben rányomkodjuk, a tetejét megkenjük tojással, vékony tésztacsíkokkal díszítjük, és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.