Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőzacskóban sült csirkecomb vegyes körettel

75 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombot enyhén megsózzuk, tetszés szerint fűszerezzük (ételízesítő, majoránna, bors, sült csirke fűszersó, majd ráreszeljük a fokhagymát. Foguk egy sütőzacskót, teszünk bele 1-2 evőkanál étolajat és a fűszerezett húst, majd bekötjük a végét, mielőtt a sütőbe tesszük. Megbökdössük pár helyen tűvel a zacskót, és 200-220 fokon kb. 30 percig sütjük. Én a vége felé szétvágtam a zacskót, hogy szép pirosra süljön a hús.

A rizst az utasítás szerint megfőzzük, lecsöpögtetjük, kevés olajon a kukoricával együtt átkeverjük.

A megtisztított gombát felszeleteljük, megszórjuk ételízesítővel, borssal, és kevés olajon zsírjára sütjük. Készítünk 2 evőkanál lisztből habarást, amit a főzőtejszínnel hígítunk, és besűrítjük vele a gombát.

A burgonyát hasábra vágjuk, ezután sós vízben félig puhára főzzük, leszűrjük, tepsibe rakjuk, ételízesítővel megszórjuk, és a vajat rámorzsoljuk. Sütőbe tesszük, és szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a kész ételt zöldségekkel díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss