Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sütőtökös vincellér saláta

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg frisée saláta
  • 5 dkg radicchio
  • 20 dkg piros szőlő
  • 20 dkg fehér szőlő
  • 1 db körte
  • 10 dkg márványsajt (rokfort)
  • 30 dkg hokkaidó tök
  • 2 ek napraforgóolaj
  • fehér bors
  • 2 ek fehérborecet
  • 4 ek tökmagolaj
  • 2 ek hántolatlan tökmag

Elkészítés

    1. A kétféle salátát megmossuk, leszárítjuk és a leveleket falatnyi darabokra tépjük. A megmosott, lecsepegtetett szőlőfürtöket leszemezzük, majd a szemeket félbevágjuk, és a magokat kiskés hegyével kipiszkáljuk. A megmosott körtét hámozatlanul negyedeljük, és a gyümölcshúst a magház eltávolítása után vékony cikkekre vágjuk. A márványsajtot felkockázzuk. A tököt ujjnyi vastag cikkekre daraboljuk, és a magos részt eltávolítjuk.
    2. A felhevített olajon megpirítjuk a tökdarabokat 2-3 perc alatt, és megsózzuk, megborsozzuk. A fehérborecetet egy tálban kikeverjük némi sóval, borssal és a tökmagolajjal, majd beleforgatjuk a salátalevél-darabokat, és rövid ideig marináljuk.
    3. A marinált salátaleveleket a szőlővel, a körtével és a sajttal együtt adagonként tányérokra halmozzuk, majd meglocsoljuk a tálban maradt marináddal. Elrendezzük mellettük a tököt, és a tökmaggal megszórva tálaljuk.

    Még több sütőtökös recept >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin