A sütőtököt ketté vágjuk, kivájjuk a magokat, meghámozzuk, majd kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, majd átnyomjuk a fokhagymaprésen vagy nagyon apró darabokra vágjuk. A kakukkfüvet apróra vágjuk, a füstölt sajtot lereszeljük.
Ezután tálba tesszük a felszeletelt sütőtököt, hozzáadjuk az apróra vágott kakukkfüvet, a préselt fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, rácsorgatjuk az olívaolajat, majd alaposan összekverjük, és kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Egy 24 cm-es serpenyőbe habosodásig melegítjük a mézet, majd levesszük a tűzről, és ráöntjük a befűszerezett sütőtök felét. Ezután megszórjuk a reszelt füstölt sajttal, majd ráhelyezzük a maradék sütőtököt. A leveles tésztát kicsomagoljuk, ráhelyezzük a serpenyőre, majd a tésztát tenyérrel, óvatosan rányomkodjuk egy kicsit a sütőtökre, végül pedig éles késsel körbevágjuk.
Ezután villával több helyen megszúrkáljuk a tésztát. (A serpenyő nyelét csomagoljuk be alufóliába mielőtt betennénk a sütőbe.) 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük, majd kb. 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd a serpenyőre egy tálcát helyezünk, és egy gyors mozdulattal átfordítjuk.