Elkészítés: A tésztához a lisztet átszitálom, beleteszem a robotgép dagasztó táljába, majd hozzáadom az egyenként felütött tojásokat. A gépet beindítom, ami 1-es fokozaton 5-6 perc alatt készre gyúrja.
Miután a tészta teljesen összeállt, kiveszem a gépből, megformázom, majd fóliába teszem, és a hűtőben fél órát pihentetem a nyújtás előtt.
Miután a tészta eleget pihent, tésztanyújtó géppel többször átnyújtva, 2 mm vastagságra nyújtva metélt készítő fejjel felvágom, majd meglisztezem, és hagyom szikkadni, míg a mártást elkészítem. Természetesen mindezt kézzel is el lehet készíteni, de úgy időigényesebb és fárasztóbb is.
A mártáshoz a margarint felhevítem, hozzáadom az olívaolajat, hozzáadom a felkarikázott újhagymát, kissé pirítom, hozzáadom a vékony csíkokra vágott sonkát és paprikát. Megsózom, meghintem frissen őrölt feketeborssal, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott sütőtököt és a reszelt sajtot. Mikor a sajt elolvadt, apróra vágott bazsalikomot adok hozzá, felöntöm a tejszínnel, és összeforralom.
A tésztát 4-5 perc alatt lobogó sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem (nem kell leöblíteni), majd kevés kacsazsírt teszek rá, és összekeverem.
Tálaláskor a szószt ráteszem a tésztára, és meghintem aprított friss bazsalikommal.