Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös-sonkás házi metélt bazsalikommal

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg sonka
  • 6 dkg sajt
  • 15 dkg sütőtök
  • 1 db kápia paprika
  • 4 szál újhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg margarin
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kis csokor bazsalikom
  • frissen őrölt feketebors
  • A házi metélthez:
  • 30 dkg kiszt (fele rétes, fele simaliszt)
  • 3 db tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet átszitálom, beleteszem a robotgép dagasztó táljába, majd hozzáadom az egyenként felütött tojásokat. A gépet beindítom, ami 1-es fokozaton 5-6 perc alatt készre gyúrja.

Miután a tészta teljesen összeállt, kiveszem a gépből, megformázom, majd fóliába teszem, és a hűtőben fél órát pihentetem a nyújtás előtt.

Miután a tészta eleget pihent, tésztanyújtó géppel többször átnyújtva, 2 mm vastagságra nyújtva metélt készítő fejjel felvágom, majd meglisztezem, és hagyom szikkadni, míg a mártást elkészítem. Természetesen mindezt kézzel is el lehet készíteni, de úgy időigényesebb és fárasztóbb is.

A mártáshoz a margarint felhevítem, hozzáadom az olívaolajat, hozzáadom a felkarikázott újhagymát, kissé pirítom, hozzáadom a vékony csíkokra vágott sonkát és paprikát. Megsózom, meghintem frissen őrölt feketeborssal, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott sütőtököt és a reszelt sajtot. Mikor a sajt elolvadt, apróra vágott bazsalikomot adok hozzá, felöntöm a tejszínnel, és összeforralom.

A tésztát 4-5 perc alatt lobogó sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem (nem kell leöblíteni), majd kevés kacsazsírt teszek rá, és összekeverem.

Tálaláskor a szószt ráteszem a tésztára, és meghintem aprított friss bazsalikommal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss