Keress receptre vagy hozzávalóra

Sütőtökös serpenyős krumpli

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya (apró szemű)
  • 1 db alma
  • 40 dkg sütőtök
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 3-4 ek almalé
  • friss kakukkfű

Elkészítés

    1. A gondosan megmosott burgonyát félpuhára főzzük a sós vízben. Az almát és a tököt meghámozzuk, kimagozzuk, azután cikkekre vágjuk.
    2. Az olívaolajat összekeverjük egy kevés sóval és 1-2 gerezd, megtisztított, átnyomott fokhagymával. A burgonyát leszűrjük és lecsepegtetjük, majd öntöttvas serpenyőbe vagy tűzálló tálba tesszük az alma- és tökcikkekkel, továbbá a megmaradt fokhagymagerezdekkel együtt.
    3. Fokhagymás olívaolajat locsolunk rá, majd óvatosan összeforgatjuk az egészet, és almalét locsolunk rá. Megszórjuk rá néhány ág kakukkfű lecsipkedett levelével, ésforró sütőben, fólia latt, kb. 60 percig sütjük. Friss kakukkfűágakkal díszítve tálaljuk.
Tovább gazdagíthatod az ételt sárga- és fehérrépával, valamint lila hagymával. Só helyett egy kevés szójaszósszal is ízesítheted.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin