Elkészítés: A hideg vajat elmorzsoljuk a lisztekkel, a sült sütőtökkel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a sóval. Hozzáadjuk a citromlevet, a tojást és apránként a joghurtot. Annyi joghurtot adunk hozzá, amennyitől puha, selymes, közepesen kemény lesz a tészta állaga. Ez lisztfüggő is, de a sütőtök nedvessége is befolyásolhatja a hozzá adandó folyadék mennyiségét.
1,5 centi vastagra nyújtjuk, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, sütőpapíros tepsibe ültetjük, megkenjük picit sózott joghurttal, megszórjuk bármilyen maggal (szezám, napraforgó, tökmag, lenmag stb), majd 200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre