Elkészítés: A lisztet gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a vajjal, sózzuk, majd annyi jeges vizet adunk hozzá, hogy tésztává összeálljon. Kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 25 cm-es piteformát úgy, hogy az oldalára is jusson. Hűtőbe tesszük fél órára.
A felszeletelt vagy felkockázott sütőtököt a felaprított hagymával kevés olajon 5 percig dinszteljük, majd 200 fokos sütőbe tesszük 10 percre.
A tojásokat egy tálba felütjük, villával felverjük, hozzákeverjük a túrót, az újhagymát, sózzuk, borsozzuk.
A tésztán egyenletesen elosztjuk a sütőtököt, a ráöntjük a tojásos mártást, és betoljuk a sütőbe. 40 percig süthük, vagy amíg aranybarna lesz, és a közepe is már szilárd. Salátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre