Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sütőtökös pogácsa

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg + kb. 10 dkg simaliszt
  • 15 dkg teljeskiőrlésű rozsliszt (én most ezzel csináltam, mert épp ez volt itthon, de szerintem, működik a dolog búzaliszttel is)
  • kb. 25 dkg sütőtökmassza (megsült sütőtökbél)
  • 2,5 dl zabpehely vagy 2,5 dl napraforgómag
  • 15 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2,5 teáskanál só
  • 0,3 dl akácméz
  • élesztő
  • kb. 1 dl tej (amennyit még felvesz a tészta dagasztáskor)
  • 2 kisebb tojás sárgája a tésztába
  • 2 tojássárga és egy kevés tej megkenni a pogácsák tetejét
  • 2 teáskanál mozsárral összetört egész koriander
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény vagy 2 teáskanál őrölt gyömbér

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom, majd elkeverem a 25 dkg fehér és 10 dkg teljes kiőrlésű liszttel, a sóval, a mézzel, a sütőtökkel, a tejföllel, a vajjal, a tojássárgákkal és a fűszerekkel. Beleteszem a zabpelyhet vagy napraforgómagot, és annyi langyos tejet keverek még hozzá, amennyi ahhoz kell, hogy szépen dagasztható legyen. Aztán bedagasztom, és langyos helyen kelesztem.

    Mikor kétszeresére kelt, deszkára teszem, átgyúrom, hajtogatom, majd ismét kelesztem 20 percig.

    Ezután kinyújtom és szaggatom. Úgy viselkedik, mint a krumplis pogácsa vagy gombóc tésztája: jó sok lisztet felvesz még újragyúráskor, nyújtáskor, szaggatáskor is. Erre van a további 10 dkg liszt, ami adott esetben akár még több is lehet.

    Ha kiszaggattam, megkenem a pogácsák tetejét tejes tojássárgájával, napraforgómagot, tökmagot szórok rá, majd még 10 percig kelesztem, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm őket.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban!

arahel
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin