Megmossuk, majd meghámozzuk a sütőtököt, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Keverjük össze a liszttel, a zabpehellyel, a tojással, az újhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel valamint a fűszerekkel (ízlés szerinti mennyiségben).
Felforrósítjuk az olajat, és egy kanál segítségével a serpenyőbe a masszát. Kicsit szétlapogatjuk, hogy egyenletes átsüljön, és ropogósra piruljon a külseje. Egy háztartási papírtörlőre kiszedjük ki, és hagyjuk, hogy a felesleges olaj felszívódjon.
Kínálhatjuk önállóan vacsorára, vagy akár valami szaftosabb hús mellé ( én most bárányhús mellé) kínáltam. Tipp: ha nem édes a sütőtök lehet egy kis mézet adni hozzá. - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!