Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Sütőtökös-pekándiós kuglóf

Hozzávalók

  • 25 dkg hokkaidó tök
  • 15 dkg puha vaj + a formához
  • 15 dkg nyers nádcukor
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1/2 db biocitrom reszelt héja
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt + a formához
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tk mézeskalácsfűszer
  • 7 dkg pekándió + a díszítéshez
  • A tetejére:
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek citromlé

Elkészítés

    1. A tök húsát finomra reszeljük. A habosra kevert vajat a cukor felével együtt simára dolgozzuk. Egymás után hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját, a sót és a citromhéjat, majd belekeverjük a joghurtot és a kinyomkodott tököt.
    2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a mézeskalácsfűszerrel és a durvára aprított pekándióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral együtt habbá verjük, és a lisztes keverékkel váltogatva, lazán a vajas masszába forgatjuk.
    3. A tésztát kivajazott, liszttel meghintett 24 cm-es kuglófformába töltjük, és az előmelegített sütő alsó sínjére tolva sütjük 50-60 percig. Tűpróba után a sütőből kivéve rövid ideig pihentetjük, majd rácsra borítva hűlni hagyjuk.
    4. A baracklekvárt egy kevés vízzel együtt felmelegítjük, és vékonyan beecseteljük vele a kuglófot. Végül rácsorgatjuk a porcukorból, valamint a citromléből kevert mázat, és hagyjuk teljesen megszáradni.

    Sütőtökös kuglóf receptek >>>  

A tésztát pekándió helyett hazai dióval vagy törökmogyoróval is elkészítheted.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin