Elkészítés: A sütőtököt meghámozom, és mikróban 15 perc alatt puhára sütöm. A leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, hagyom felolvadni. A hagymát vékonyan felszeletelem, és az olajban vagy vajban ropogósra párolom. Tetejét megszórom kis sóval és borssal. Ha a sütőtök megpuhult, villával összetöröm, hozzáadom az áttört fokhagymát, az erőspaprikát vagy a chilit, a szerecsendiót, sózom és borsozom. Az ízesített tököt rákenem a felolvadt tésztalapokra, majd ráterítem a párolt hagymát, és a tetejét megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütöben 200 fokon addig sütöm, amig a tészta szép világos színt kap.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre