Készítsünk elő 4 poharat. Melegítsük meg a tejet a tejszínnel, a sütőtökpürével, a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával. Fedjük le 10 percre. A zselatint áztassuk be, a keveréket melegítsük meg újra, majd oldjuk fel benne a kinyomkodott zselatint. Töltsük a poharakba, és hagyjuk kihűlni. Végül tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
A ropogóshoz a tökmagot keverjük el az olajjal, a fűszerekkel és a sóval. Simítsuk a masszát kiolajozott tepsibe, és süssük 175 fokos sütőben 10 percig. Karamellizáljuk a cukrot 1 dl vízzel, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vajat, valamint a szódabikarbónát.
Forgassuk hozzá a felaprított fűszeres-tökmagos keveréket, és ismételten simítsuk kiolajozott tepsibe. Szórjuk meg a durva szemű sóval, és süssük 175 fokon további 10 percig. Ha kihűlt, vágjuk darabokra, és tálaljuk a panna cottával.
A sütőtökpüré akkor a legízletesebb, ha sütőben készítjük. Ha azonban erre nincs időnk, kockázzuk fel a megtisztított tök húsát, és 1-2 ek vízzel pároljuk a tűzhelyen puhára.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre