Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Olasz sütőtökös rizottó

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 3 dl rizottó rizs
  • 1 liter húsleves
  • 1 fej hagyma
  • 1 db sütőtök (kisebb vagy egy fél)
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 ek kakukkfű
  • 5 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 kiskanál cukor
  • petrezselyem
  • ételízesítő
  • A tálaláshoz:
  • parmezán
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A tököt megpucoljuk, és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük vagy kisebb kockákra vágjuk. A hagymát apróra kockázzuk vagy reszelőn finomra aprítjuk.
    2. A hagymát kissé megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a rizst, és azt is megpirítjuk kicsit. Felöntjük annyi levessel, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a lereszelt tököt is.
    3. Ezután lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett megpároljuk a rizst, úgy, hogy amikor elfő róla a lé, apránként utánpótoljuk (így marad meg az igazi rizottóállag.) Al dentére (fogkeményre) főzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket és a vajat.
    4. Reszelt parmezánnal és frissen őrölt borssal megszórva, valamint olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin