Elkészítés: A tököt egy kevés vajon megfuttatjuk. A tejet a cukorral és a narancshéjjal összeforraljuk, hozzáadjuk a mákot, a zsemlemorzsát és a fahéjat. Sűrű masszává főzzük, majd a végén belekavarjuk a sütőtököt is.
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat. Ezután egy tojássárgával egybegyúrjuk, annyi tejfölt téve hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Fél órára hűtőbe rakjuk.
A tészta 2/3-át 3-4 milliméteresre nyújtjuk, tepsibe tesszük, és előmelegített 180 fokos sütőben zsemleszínűre sütjük. Kivesszük, ráhelyezzük a tölteléket, elsimítjuk rajta, majd a a maradék tésztát kinyújtjuk, és csíkokra vágva rárakjuk. A csíkokat tojássárgával megkenjük, és visszatesszük a sütőbe 25 percre. Tálaláskor tetszés szerint porcukorral is megszórhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre