Keress receptre vagy hozzávalóra

Sütőtökös lepény diós pestóval

default user icon

Hozzávalók

  • 1 db cékla
  • 15 dkg édesburgonya
  • 10 dkg sütőtök
  • 1 db lilahagyma
  • 10 db koktélparadicsom
  • 1 db leveles tészta
  • A paradicsomszószhoz:
  • 12 dkg szárított paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk kakukkfű
  • 3 ek olívaolaj
  • A pestóhoz:
  • 10 dkg bébispenót
  • 3 dkg dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db citrom
  • bors

Elkészítés

    1. A céklát, az édesburgonyát és a sütőtököt meghámozzuk, előbbieket vékony karikákra vágjuk, utóbbit felkockázzuk, a lilahagymát felcsíkozzuk. Egy tepsibe tesszük őket, megsózzuk, majd kevés olívaolajjal meglocsolva 200 fokra melegített sütőben 45 percig sütjük.
    2. A paradicsomszószhoz a szárított paradicsomot, a fokhagymát, a kakukkfüvet és az olívaolajat turmixgépbe tesszük, majd összemixeljük.
    3. A pestohoz a spenótot, a diót, a fokhagymát, az olajat és a citromot szintét összemixeljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
    4. A tésztalapot kihajtogatjuk, és egy sütőlapra tesszük. A széleit 3-4 cm szélességben visszahajtogatjuk, a többi részt megkenjük a paradicsomszósszal. A megsült zöldségeket elegyengetjük rajta, megszórjuk felkarikázott koktélparadicsommal.
    5. A tésztát 15 percig sütjük, majd meglocsoljuk a pestóval, a paradicsomszósszal és a sült zöldségekkel.

    MÉG TÖBB SÜTŐTÖKÖS RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin