Sütőtökös lepény diós pestóval

A közhiedelemmel ellentétben a leveles tészta használata nem a babosdöbrétei nagymama kiváltsága. Ráadásul tökéletesen vegán és egészséges komponensekkel is meg lehet tölteni. Nem mellesleg használhatunk hozzá más zöldséget, például sárgarépát, cukkinit, gombát is.

Hozzávalók

  • 150 g édesburgonya
  • 100 g sütőtök
  • 1 kisebb cékla
  • 1 fej lilahagyma
  • 8-10 db koktélparadicsom
  • 1 lap hajtogatott leveles tészta
  • A paradicsomszószhoz:
  • 120 g szárított paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk kakukkfű
  • 3 ek olívaolaj
  • A pestóhoz:
  • 100 g bébispenótlevél
  • 30 g dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • só/bors

Elkészítés

    1. A céklát, az édesburgonyát és a sütőtököt meghámozzuk, előbbieket vékony karikákra vágjuk, utóbbit felkockázzuk, a lilahagymát felcsíkozzuk. Egy tepsibe tesszük őket, megsózzuk, majd kevés olívaolajjal meglocsolva 200 fokra melegített sütőben 45 percig sütjük.
    2. A paradicsomszósz összetevőit turmixgépbe tesszük, majd összemixeljük.
    3. A pesto összetevőit szintét összemixeljük.
    4. A tésztalapot kihajtogatjuk, és egy sütőlapra tesszük. A széleit 3-4 cm szélességben visszahajtogatjuk, a többi részt megkenjük a paradicsomszósszal. A megsült zöldségeket elegyengetjük rajta, megszórjuk felkarikázott koktélparadicsommal.
    5. A tésztát 15 percig sütjük, majd meglocsoljuk a pestóval.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin