Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk a langyos, cukros tejben, beleszórunk 1 evőkanál lisztet, letakarjuk és félretesszük 20 percre. Közben kimérjük a liszteket, a vajat pedig megolvasztjuk, alaposan elkeverjük benne a tojásokat és a cukrokat. Ha a kovászunk felhabzott, a liszt közepébe formált fészekbe töltjük, ugyanide a vajas keveréket és a sütőtökhúst is, és egy fakanállal belülről kifelé irányuló mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát. Eléggé ragadós marad, ne ijedjünk meg, dagasszuk addig, míg már elválik az edény falától.
Alaposan kivajazott nagyméretű formába tesszük a tésztát, és langyos helyen addig kelesztjük, míg kitölti a formát.
180 fokon kb. 1 órán át sütjük, de végezzünk tűpróbát! Sülés után én egész éjszakára a kikapcsolt sütőben hagytam, csak másnap vágtuk fel. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre