Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőtökös-kecskesajtos lepény villámgyorsan

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A sütőtököt (sonkatök) meghámozzuk, kis (kb. fél centis) kockákra vágjuk. A lilahagymát szintén apróra daraboljuk.
  2. A leveles tésztát egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk, majd a négyzetek szélétől kb. 1 cm-re bemetszük a tésztát. Az így kapott széleket megkenjük a felvert tojással.
  3. A tészta közepére tesszük a tölteléket: a feldarabolt sütőtököt, az aprított lilahagymát, a kecskesajt kockákat és a durvára darált diót. Ízesítjük és kevés olívaolajjal locsoljuk meg.
  4. A lepényeket a sütőpapírral együtt tegyük a tepsire, és 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 12-15 perc alatt süssük készre.

Nézd meg videón, hogyan készül a kecskesajtos sütőtökös lepény leveles tésztából:

Ezek is érdekelhetnek

Friss